Volem saber com evitar infarts

Als mitjans trobem a falten més notícies de salut que ens ajuden a prevenir situacions tan delicades com pot ser un baixó de sucre, un de tensió i fins i tot un infart al cor. La informació de com es produïxen aquestos problemes no està molt difosa, o almenys careix la que donen els experts en la matèria: metges, o científics que desenvolupen medicaments per al tractament. En El País, per exemple, la informació sobre com prevenir un infart es remet ni més ni menys que al 1 d’Abril de 1989, en un text d’Azucena Criado.

Al 2006, Mayka Sánchez va publicar una notícia a aquest diari sobre com reconèixer un infart i el cap de servici de cardiologia del hospital públic de Getafe, Francisco García Cosio, comentava que es pot fer amb el pacient mentre s’espera l’arribada dels serveis sanitaris (llevar roba, tractar de calmar al pacient i no ver qualsevol activitat que accelere el ritme cardíac). No obstant, aixa referència no és suficient per a poder evitar un infart, que en moltes voltes s’ha produït per l’espera a l’ambulància.

En el diari el Mundo, la revista Corazón, Corazón a la xarxa dona pautes per a seguir una bona dieta saludable que evite l’aparició de problemes cardíacs. També en una notícia Isabel Lantigua fa quatre anys sobre prevenció, on José Luis López-Sendón, homòleg de García-Cosio al Hospital Universitari La Paz de Madrid, comenta que exercici, bona dieta i allunyar-se de fum del tabac evita el risc d’aparició.

ABC si ha publicat darrerament vàries informacions sobre prevenció d’infarts. A quest vídeo de la Doctora Isabel Coma explica amb detall pautes saludables:

http://www.abc.es/videos-abcsalud/20120903/como-prevenir-infarto-1820432437001.html

Encara que en la mateixa línea que El Mundo, són pautes saludables i no hi ha cap noticia que indique que fer quan ja t’està donant l’infart. Evidentment no tots som metges ni tenim l’obligació de saber com evitar un problema tan delicat com aquest, però una major informació de tècniques per a controlar-ho fins que els serveis sanitaris arriben, no ve malament a la societat. Igual així podem evitar el que diuen molts mitjans, de que quan aplegà l’ambulància, no va poder fer res per a reanimar la víctima.

DANI GARCÍA

Aquesta entrada ha esta publicada en Medicina. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s