Regne Unit i Espanya connecten la ciència

Amb la intenció de posar en contacte als investigadors espanyols que estan al Regne Unit es va crear la SRUK (Spanish Researchers in the United Kingdom) en juliol de l’any 2011. 

Tot començà quan l’Oficina d’Afers Culturals i Científics de l’Ambaixada d’Espanya a Londres va decidir elaborar un cens dels científics espanyols que treballaven a la Gran Bretanya. Un paper fonamental van tindre les xarxes socials en la recerca d’investigadors espanyols, ja que, tot i posar-se en contacte amb Lorenzo Melchor, president actual de la SRUK, va ser fonamental l’ajuda de Facebook, LinkedIn o Twitter per a completar la recerca.

Al juny de 2012 es van constituir com una entitat jurídica sense ànim de lucre i, a més a més, van canviar la seua denominació. Substituïren el terme ‘científics’ per ‘investigadors’ i així poder acollir a tots els espanyols que realitzaren qualsevol tipus d’investigació.

L’objectiu principal que té la SRUK és el de ser una mena de pont entre les institucions britàniques i les espanyoles, per tal de facilitar la feina als científics i evitar paralitzar molts projectes d’investigació per la falta d’ajudes de tot tipus. També es sumen altres objectius, com el de divulgar la investigació, el desenvolupament i la innovació, així com el de convertir-se en un assessor científic.

Un dels aspectes més destacables és que es tracta d’una “organització independent i apolítica” perquè pensen que “la ciència no ha d’entendre de colors polítics”, com va afirmar Eduardo Oliver, director de la delegació de Londres de la SRUK.

Entre les seues activitats destaquen els seminaris, conferències i xerrades en escoles, pobles o ciutats on estiguen els investigadors espanyols. També han desenvolupat un projecte interessant anomenat ‘Science in the Pub’ (bars de ciència) que en moltes altres ciutats del món s’estan duent a terme. Consisteixen, bàsicament, en la posada en comú de coneixements científics però a un escenari alternatiu: un bar.

Podem afirmar, per tant, que la Spanish Researchers in the United Kingdom no només és una forma de connexió entre científics, sinó una manera de connectar el món científic amb aquelles persones que, d’una manera o altra, volen apropar-se a la ciència i deixar a un costat el desconeixement d’aquest món per falta d’interès.

Mari Carmen Montes Benlloch
@mcmontesb

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Política Científica i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s