El peix blau també és bo per al cervell

El peix, com les verdures, sempre ha estat un d’eixos aliments que més d’un i dos i tres xiquets han rebutjat durant la infància i l’adolescència. Un rebuig que, en massa casos, es manté durant tota la vida. Tanmateix, és ben sabut que hi ha centenars d’estudis que relacionen el consum freqüent de peix blau, ric en àcids grassos Omega-3, amb una millor salut cardiovascular. Fins i tot, també hi ha estudis que relacionen la carència d’Omega-3 amb el risc de desenvolupar demència.

Ara, un nou estudi de la Universitat de Califòrnia de Los Ángeles, als Estats Units, ha provat que les persones amb nivells baixos d’Omega-3 també tenen menys volum cerebral. La prova s’ha fet amb 2.429 persones d’entre 67 i 69 anys d’edat i lliures de demència a qui els han analitzat els nivells d’Omega-3 en sang. També se’ls ha mesurat l’índex de massa corporal (IMC) i els han fet proves cognitives. Després s’han vist els seus cervells a través de ressonàncies magnètiques.

La conclusió de l’estudi, publicat a Neurology, és clara: aquestes persones tenen menys volum cerebral. És com si el seu encèfal haguera envellit dos anys més que el de la resta, segons afirmen els investigadors. La traducció immediata d’açò així com les proves cognitives realitzades indiquen que les persones amb carència d’Omega-3 tenen una menor capacitat de pensament abstracte, més dificultats per resoldre problemes i una memòria visual pitjor a la normal.

Aquestes conclusions confirmen, doncs, els beneficis de consumir peix blau, com per exemple la sardina, el verat, el salmó o l’aladroc. Els experts recomanen fer-ho unes tres vegades a la setmana, però els investigadors encara desconeixen com exerceix aquest aliment la seua acció protectora sobre el cervell i el cor. Siga com siga, ara sabem que els àcids grassos Omega-3 són nutrients fonamentals no només per a la salut cardiovascular, sinó també per al cervell.

Guillem Ferrando 

Aquesta entrada ha esta publicada en Biologia, Medicina. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s