Controlar el sobrepès dels malalts mentals

Sovint les malalties mentals van acompanyades d’obesitat i sobrepès. Els pacients amb trastorns psiquiàtrics tenen dificultats de memòria i comportament i els fàrmacs que consumeixen els augmenten la gana, que es suma a un sedentarisme generalitzat. Els factors citats provoquen que molts professionals no es plantegen la possibilitat de fer aprimar aquests pacients.

bottero

Però un estudi realitzat pel Departament d’Epidemiologia i Medicina de la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health (Baltimore, EUA) i publicat a The New England Journal of Medicine demostra que persones amb sobrepès i amb una malaltia mental greu poden canviar els seus hàbits de vida i els resultats son significatius.

El treball va consistir en agafar a 291 usuaris habituals amb sobrepès o obesitat de 10 institucions de Baltimore. Els dividiren de forma aleatòria i uns formaren un grup de control i rebien informació sobre el control del sobrepès i els altres seguiren un programa que consistia en realitzar exercici de forma col·lectiva tres cops per setmana i participaven periòdicament en sessions informatives i de seguiment per part dels professionals.

Els resultats de la investigació demostraren que les pèrdues de pes eren majors en els pacients del grup que havia seguit el programa col·lectiu.

Per a Eliseo Guallar, un espanyol que ha participat en el projecte, “l’augment del risc cardiovascular en aquests pacients no ha rebut l’atenció que mereix, però els malalts mentals haurien de rebre la prevenció i el tractament adequats”.

Dolors Bernabeu

Aquesta entrada s'ha publicat en Medicina i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s