Uns refrescs perillosos

obesidad180.000 morts anuals tenen lloc a causa de l’ingesta de diversos refrescs y sucs. Un estudi que es presenta en una de les sesions científiques de l’Academia Americana del Cor (AHA), ho ha assegurat després d’investigar amb l’objectiu de saber les enfermetats que causa el sucre, les causes i la mortalitat en zones del planeta on no es tenen molt en compte les advertències.
Així que després d’analitzar aquestes dades y el consum global de refrescs i sucs amb sucre, els investigadors estimen que la ingesta d’aquests està associada a 180.000 morts de les que 133.000 es deuen a diabetes, 44.000 a malalties cardiovasculars i 6.000 a càncer. I són els països en vía de desenvolupament els que pateixen un major nombre de morts d’aquest tipus (68%). Mentre que en els EE.UU s’originen unes 25.000 morts relacionades amb el consum d’estes begudes, en zones com Latinoamèrica i el Carib aquesta xifra ascendeix a 38.000 per diabetes generada per l’abús de refrescs y sucs, sent Mèxic el pais amb major consum per càpita en el món.
Per la seua banda, per al catedràtic i director del Laboratori de Biologia Molecular, Nutrició i Bioteconologia de la Universitat de les Illes Balears, Andreu Palou, “allò esencial és que el consumidor estiga ben informat sobre els productes que consumeix i en Europa hem avançat bastant en els últims anys, pot ser més que en Amèrica”.
I enfront un problema així, cal tenir molt en compte als xiquets: “Este estudi està centrat en mots per patologies cròniques en adults. En la pròxima investigació deuriem evaluar aquest consum en xiquets de tot el món i veure com els afecta a la salut en l’actualitat i futur” aseguraba Gitanjali M. Ssingh, de la Universitat de Harvard i principal responsable de l’estudi. I es que l’augment del sobrepes i obesitat infantil és una de les majors preocupacions a nivell mundial: Espanya, amb un 19% de xiquets obesos, ja se sitúa per davant dels Estats Units on el 16% dels petits té aquest problema. Si això li sumem el 26,1% dels xiquets que tenen sobrepes, tenim que quasi la meitat dels xiquets espanyols té un excés de pes. Un problema, sense dubte, que cal tenir molt en compte.

Ohiane Company Ivars

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Medicina i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s