Una esperança per als bebés amb VIH

A una nena de dos anys i mig de Missisipi sembla que la vida li ha donat una nova oportunitat: un equip mèdic estadounidenc li administrà un tractament hores després del seu naixement que, de moment, ha eliminat el rastre del virus.
D’aquesta manera, diumenge passat tal i com va informar The New York Times, per primera vegada en la història s’ha pogut curar a un bebé que va nàixe ramb el virus de inmunodeficiència humana. Així, si la comunitat mèdica avala l’estudi, este seria, a més, el segon cas ben documentat de una cura de VIH en en món.
El tractament es basà en antirretrovirals, tal i com afirmà la investigadora de la Universitat de Johns Hopkins en Baltimore (Maryland) y principal autora de l’estudi que documenta el cas del bebé.
No obstant, alguns doctors han expressat ja els seus dubtes enfront la falta de proves de que la petita estiguera realment infectada, ja que la mare va parir prematurament, sense saber que estava infectada, ni haver visitat cap metge durant l’embaràs.
A pesar d’açò, el pròxim dilluns es presentarà aquest estudi en una conferència mèdica en Atlanta (Georgia), i les declaracions faràn clarament referència al primer cas de cura de VIH en bebés.

Aquesta entrada ha esta publicada en Medicina. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari